Главна / Вести / Из владе иду Обрадовић или Ђукић Дејановић

Из владе иду Обрадовић или Ђукић Дејановић

dacic Премијер и лидер социјалиста Ивица Дачић изјавио је да ће данас бити одлучено који министар СПС ће напустити Владу.
Дачић је рекао да је већ разговарао са министарком здравља Славицом Ђукић Дејановић, а да ће данас разговарати са министром просвете Жарком Обрадовићем.
„Данас ћу у СПС имати састанке о реконструкцији, разговараћу са Обрадовићем, то није проблем, разговарао сам са Славицом и она ће, као и Обрадовић поштовати моју одлуку”, рекао је Дачић гостујући на ТВ Пинк.

„На то данас морамо да ставимо тачку и кажемо министри неће више бити ти и ти…“, рекао је Дачић.

Он је додао да не треба рећи да је неко отишао са министарске функције због неких афера, већ треба дефинисати шта је субјективна, а шта објективна одговорносот.

Дачић је подвукао да је било крађе тестова за малу матуру, да крађа мора да буде санкционисана и да министар, ако треба да оде, не треба то да учини под оптужбама, а да се заборави где је настао проблем.

На питање да ли га је изненадила оставка министра Милутина Мркоњића, Дачић је одговорио да није, јер у СПС нема фракција и та странка преживела је много теже ствари, као што су 5. октобар, НАТО бомбардовање и нереално је очекивати да се било ко свађа око министарских места.

Он се осврнуо на опаску лидера УРС Млађана Динкића да се премијер бавио политиком док су министри УРС радили:
“Па то ми је посао. Ја сам познат по склапању мира, а не по ратовима“, закључио је Дачић.

 

Check Also

Најмање шесторо погинуло у снажном земљотресу код Драча у Албанији

Најмање шест особа је погинуло у снажном земљотресу, јачине 6,4 јединице по Рихтеру који је …