Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Херојство бранилаца на Кошарама најсветлији тренутак наше нациналне историје

Канцеларија за КиМ: Херојство бранилаца на Кошарама најсветлији тренутак наше нациналне историје

Kancelarija-za-KiM11 На данашњи дан 1999. године удружене снаге НАТО пакта и албанских терориста отпочеле су офанзиву на караулу Кошаре на српско-албанској граници и низ других утврђених положаја Војске Југославије на граничној линији, али планирани непријатељски пробој у област Метохије спречен је херојским отпором и пожртвовањем наших војника.

Херојство бранилаца наше државне границе, који су се јуначки борили за сваки метар српске земље, Битку за Кошаре сврстава међу најсветлије тренутке наше војне и националне историје.

Наша војска је, уз немале жртве, успешно недељама одолевала бројно и технолошки надмоћнијем непријатељу, али ју је свест о томе да брани оно што је српском народу најсветије учинила непобедивом.

Херојска епопеја бранилаца Кошара ће нас вечно подсећати да је српски народ непобедив онда када се јединствено бори против зла и неправде и штити oно што му је најмилије и најдрагоценије.

Нека је вечна слава нашим палим јунацима у Битки за Кошаре и онима који су преживели да о њој приповедају будућим покољењима!

Check Also

Хоти на самиту у Паризу: Устав и интегритет неприкосновени, столица у УН

Косовски премијер Авдулах Хоти представио је на видео-самиту у Паризу три главна принципа у којима …