Главна / Друштво / Манифестација“Најјаче ускршње јаје“ одржана у Грачаници

Манифестација“Најјаче ускршње јаје“ одржана у Грачаници

najjace uskrsnje jajeУ Грачаници  је данас одржана манифестација под називом  „Најјаче ускршње јаје“. Победници манифестације, која се у Грачаници одржава трећу годину за редом, су Лука Марковић  (категорија до 15 година) и Иван Јоргић у категорији учесника преко 15 година.

Организатор и идејни творац манифестације Љубомир Максимовић, каже да верује да ће ова манифестација опстати и полако прећи у традицију.

„Веома сам срећан што ова манифестација из године у годину има све већи број учесника и надам се да ће ово постати традиција. Ове године пријавило се 57 учесника у категорији до 15 година и 13 учесника у категорији одраслих, а надам се да ће их наредних година бити и више“, каже Максимовић.

Општина Грачаница и ове године финансирала је овај пројекат, а председница скупштине Бранкица Костић каже да је „позитивни дух прославе овог великог православног празника из породице проширен и на једну овако лепу манифестацију“.

„Деца су наша највећа радост, а у овим данима прославе Васкрсења Христовог, деца нам само увећавају ту радост. Ово је једна дивна манифестација, коју требамо чувати и неговати управо због деце, новог живота,  наде, победе светлости, и док сви не постанемо као деца не можемо постати ни људи“.

18012812_1690199810995983_1801946365_o

У оквиру манифестације, ове године је у галерији Дома културе у Грачаници приређена и изложба на тему „ Најлепше украшено јаје“, у којој су учешће узели ученици свих основних школа на територији општине Грачаница, као и предшколци.

 

 

nagradjeni na manifestacijiПобедницима такмичења у куцању ускршњим јајем, као и учесницима награђених ликовних радова додељене су награде у виду икона.

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …