Главна / Вести / Косово и Метохија / Предизборна кампања од октобра

Предизборна кампања од октобра

pristinaЦИК је донела одлуку да предизборна кампања за општинске изборе на Косову траје од 3. октобра до 2. новембра ове године.Политичке партије, осим покрета Самоопредељење, сматрају да је за кампању сасвим довољно петнаест дана, пише “Коха диторе”.
“Међутим, ово се може променти у септембру када ће се, како се очекује, у Скупштини размотрити закон о изборној реформи који предвиђа 15 дана предизборне кампања, за шта су се заложиле све политичке партије, сем Самоопредељења”, наводи приштински дневник.Ако у том року не успе да се донесе закон, онда ће се највероватније политичке партије међусобним споразумом сагласити да кампање траје 15 дана.
Представник Самоопредељења у ЦИК-у Аљбан Краснићи сматра да свака промена, односно скраћење периода предизборне кампање представља гажење закона и отвара могућности да се због тога код надлежних судова поднесе тужба.
Другачијег су мишљења представници других парламентарних странака. Бехар Сељими, посланик ДПК у Скупштини, сматра да су 15 дана кампање сасвим довољни.Истог су мишлења је и Хаки демоли из ДСК, Ардијан Дјини из АБК и Музејеме Сељмани.

Check Also

Удружење пензионера Грачанице: Подношење захтева за ваучере за боравак у Сијаринској и Соко бањи

Удружење пензионера Грачанице обавештава своје чланство и остале пензионере да обнавља активности на подношењу захтева …