уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Студенти из Естоније посетили општину Грачаница

_DSC7814Група студената са Тарту Универзитета из Естоније, у оквиру студијске посете Косову, обишлa je јуче општину Грачаница. Посета Грачаници део је програма размене студената у организацији приштинског Универзитета и мисије ОЕБС на Косову.

Полазници Међународних односа и регионалних студија боравиће седам дана на Косову, где ће обићи институције на чијим ће примерима лакше испратити ситуацију и проблеме са којима се сусреће наше друштво.

Уз речи добродошлице директора администрације општине Грачаница Саше Секулића, заменика градоначелника Љубинка Караџића, заменика градоначелника за заједнице Себастијана Шерифовића као и директора образовања и културе Бранкице Нићић, младим студентима је на најбољи могући начин објашњена ситуација у овој локалној самоуправи.

У разговору са представницима општине, студенти су постављали питања која су се односила на решавање економске ситуације, ситуације у образовању, проблеме младих на територији локалне самоуправе,као и проблеме ромске и осталих мањинских заједница.

Као пример свим општинама на Косову, када је у питању мултиетичност, општина Грачаница помогла је у многоме овим младим људима у њиховим истраживањима.

Након посете општини Грачаница, студенти Тарту Универзитета обишли су културно историјске знаменитости Грачанице као и невладин сектор.

Погледајте и ...

Шабан Шаулић погинуо у удесу у Немачкој

Певач народне музике Шабан Шаулић настрадао је након удеса у Немачкој. То је за “Новости” …