НАЈНОВИЈЕ

Савет безбедности сутра о Косову

savet_bezbednostiУ Њујорку ће сутра бити одржана седница Савета безбедности о Косову на којој ће Србију представљати министарка правде Нела Кубуровић.

На седници ће бити разматран редовни тромесечни извештај Генералног секретара УН Антонија Гутереса посвећен раду Унмика и ситуацији на Косову и Метохији у периоду од 16. јануара до 15. априла 2017. године.

Планирано је да седница почне у 10 часова по њујоршком времену, односно у 16 по нашем времену.

Министарка Кубуровић ће изнети мишљење и став Србије поводом новог извештаја Унмика о стању на КиМ и изнети став Владе Србије поводом одређених политичких дешавања између Београда и Приштине, саопштило је Министарство правде.

Гутерес је у извештају оценио је да је протекли период на Косову и Метохији обележен догађајима који нису допринели ублажавању затегнутих односа Београда и Приштине и изразио забринутост због препрека које ометају напредак у дијалогу као и због недостатка примене постигнутих споразума.

Према ранијим најавама, очекује се да ће Кубуровићева на седници истаћи да је Србија посвећена очувању мира и стабилности и опредељена за наставак дијалога са Приштином, али да неће остати нема на претње које долазе од албанских политичких лидера, великоалбанских лобиста и оних који се противе оснивању Специјалног суда за процесуирање злочина које су починили припадници ОВК.

Извор: РТС

Погледајте и ...

Обијена амбуланта у селу Новаке код Призрена, разбојници поломили прозоре

У српском селу Новаке код Призрена, синоћ је обијена амбуланта локалног здравственог центра, приликом чега …