НАЈНОВИЈЕ

Томић и Брату: Млади као фактор изградње сигурније будућности

tomic_bratuДиректор Канцеларије за питања заједница Иван Томић разговарао је данас о раду канцеларије са Јаном Братуом, шефом мисије ОЕБС-а и представио му годишњи извештај. Брату је оценио да је Канцеларија подједнако помагала све заједнице.

Представљајући годишњи извештај Томић је истакао да је највише новца инвестирано у средине које су биле запостављене у претходном периоду.

“Узимајући у обзир политичку ситуацију од преузимања канцеларије до тренутка расписивања избора, као и услове рада и неразумевање за идеје које сам као директор имао, успео сам да урадим добар посао и наставио традицију канцеларије, али и унапредио многе процесе и отварио много контаката са људима. Као директор нисам форсирао пројекте у Грачаници, већ смо највише новца инвестирали у средине које су током претходних 17 година запостављене. Ту се истичу пројекти у Великој Хочи, Прилужју, Племетини и Горњем Кусцу”.

Томић је у разговору са Братуом посебно нагласио да се у наредном периоду друштво мора фокусирати на потенцијал младих, који како је рекао, и те како постоји. Према његовим речима младим људима се треба пружити шанса не само да се докажу у раду, већ и да активно учествују у процесима доношења одлука.

“Сагледавајући теме безбедности, опасну реторику, непоштовање Закона о заједницама, непримењивање споразума у Бриселу као и генерални анимозитет међу заједницама може се закључити да нам је потребна нова, млада снага која ће изаћи из стереотипа и радити за добробит читавог друштва. Потенцијал који постоји морамо искористити”, рекао је Томић.

Амбасадор Брату је изразио велико задовољство постигнутим резултатима у Канцеларији за питања заједница и рекао да је Томић пример младог и образованог човека који се због својих идеала вратио на Косово како би помагао не само своју, већ и све друге заједнице.

“Верујем да ће Томић и даље бити присутан у политици и да ће заједно са другим младим људима градити просперитетно, демократско и правно друштво које заслужују. Треба нам још људи као што је Томић да би ово друштво напредовало”, рекао је Брату.

Директор Канцеларије за питања заједница се амбасадору ОЕБС-а захвалио на сарадњи која је постојала како док је Брату био амбасадор Норвешке на Косову, тако и сада када обавља функцију шефа мисије ОЕБС-а.

“Господин Брату је увек био од помоћи и никада пристрасно није радио свој посао фаворизујући једну заједницу већ је радио једнако за све и на његовом примеру можемо много да научимо,”закључио је Томић.

 

Погледајте и ...

Покренута истрага о хапшењу Марка Ђурића

Косовска полиција је покренула истрагу против свих припадника који су учествовали у хапшењу званичника Владе …