НАЈНОВИЈЕ

Очишћено православно гробље у Ђаковици

groblje DjakovicaПривремени орган Општине Ђаковица у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Србије, успешно је данас окончао акцију чишћења и уређења градског православног гробља у Ђаковици, у насељу Пискоти.

Упркос проблемима током чишћења у коров и растиње зараслих хумки и махом оштећених и уништених гробница, ова активност коју је иницирао Привремени орган Општине Ђаковица реализована је у планираном року, саопштио је председник Привременог органа Ђаковице, Коста Белошевић.

Подсећамо да је на гробљу у Пискотима након уласка КФОР-а 1999.године до темеља срушена црква посвећена Светом кнезу Лазару, уништена капела, као и већина споменика, док су бројне хумке отворене и по гробљу разбациване кости овде сахрањених Срба, а поједине гробове је немогуће пронаћи.

Привремени орган Општине Ђаковица ће у наредном периоду наставити са активностима на даљем уређењу гробља у Пискотима, али и чишћењем православног гробља у селу Петровац, које је такође зарасло у коров и растиње, и које је највећим делом оштећено.

Погледајте и ...

Брисел, настављен технички дијалог уочи сусрета Вучића и Тачија

У Бриселу је настављен технички дијалог Београда и Приштине, чије преговарачке тимове предводе директор Канцеларије …