Главна / Вести / Косово и Метохија / Сарадња КПЗ и  Норвешке амбасаде још јача у будућности

Сарадња КПЗ и  Норвешке амбасаде још јача у будућности

IMG_7076Директор Канцеларије за питања заједница Иван Томић разговарао је данас са амбасадором Норвешке на Косову Пер Странд Сјастадом, коме је представио годишњи извештај о раду своје канцеларије.

У разговору са норвешким амбасадором Томић је посебно истакао програм стажирања који финансира амбасада Норвешке и амбасадору захвалио на сарадњи и пруженој подршци на развоју Нашег плана.

„Пројекат стажирања је изузетно важан за све заједнице. Ово је једини пројекат који је на овај начин подржао младе људе и пружио им прилику да буду део институција, упознају се са њиховим радом, науче нешто ново и тиме унапреде своје знање. Обављајући праксу у институцијама стажисти су на основу онога што су видели могли да извуку закључке који ће им касније бити од помоћи, а можда и од пресудне важности при избору запослења“, казао је Томић.

Амбасадор Сјастад је истакао да је задовољан не само сарадњом, и већ комплетним радом Канцеларије за питања заједница. Додао је да ће се и у наредном периоду наставити сарадња и да ће амбасада Норвешке наставити да пружа подршку програму стажирања, али и да ће помоћи у финансирању пројеката који су од виталног значаја.

Check Also

Петковић: Где су данас Ђилас, Тепић, Јеремић, Ђорђевић да кажу да су погрешили?

Четири дана су прошла откако су Ненад Рашић и Рада Трајковић у дослуху са Аљбином …