Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Обустављање истраге о злочину у Старом Грацком срамотан чин

Ђурић: Обустављање истраге о злочину у Старом Грацком срамотан чин

djuric

Поводом информације о обустављању истраге злочина над српским жетеоцима у селу Старо Грацко код Липљана 1999. године, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је ова одлука   “срамотан чин” , и истакао да је сигуран  да данас нема грађанина Србије који због тог срамотног чина не осећа тугу и гнев.

“Породице и пријатељи српских мученика у Старом Грацком ће уместо правде, на годишњицу овог страшног злочина добити неправду и још једну поруку да је Србе у нашој јужној покрајини дозвољено убијати”, наводи Ђурић у саопштењу.

“Данас је дефинитивно пала завеса у циничној представи у којој су крвници и њихови покровитељи глумили да маре за оне које су побили. Сада јасно видимо да су и они који су, правећи се да тугују, непозвани полагали цвеће на спомен обележју српским страдалницима у Старом Грацком исти као и они који су спомен-плочу недуго затим оскрнавили”.

Ђурић такође истиче да ” данас када се злочинци без икаквог пардона пуштају да слободно шетају Косовом и Метохијом и када им се чак дозвољава да се кандидују за највише политичке функције, овај тужни догађај само још једном потврђује да правде за српски народ и српске жртве не може бити пред туђим судовима”.

Како наводи “Србија је уверена да ће починиоце овог и многих других некажњених злочина над нашим народом кад-тад стићи рука правде, јер злочини попут овога не застаревају, нити се заборављају”.

“Уверен сам да се данашње одлуке Специјалног тужилаштва у Приштини стиде и сви пристојни грађани албанске националности, који имају прилику да на предстојећим изборима на Косову и Метохији поруче да више не желе да буду таоци своје злочиначке политичке елите”,закључује Ђурић у саопштењу.

Check Also

На КиМ преминуло 6, новозаражених 392, повећан број хоспитализованих

У последња 24 сата на КиМ је преминуло шест лица од последица коронавируса, па укупан …