Главна / Вести / Косово и Метохија / Б.Стојановић: Обустављање истраге о злочину у Старом Грацком доказ о нефункционалности институција у Приштини

Б.Стојановић: Обустављање истраге о злочину у Старом Грацком доказ о нефункционалности институција у Приштини

branimir_stojanovic_gracanica„Одлука  Специјалног тужилаштва у Приштини да обустави истрагу о масакру у Старом Грацком је срамотна“, изјавио је доскорашњи заменик премијера у косовској влади Бранимир Стојановић.

„То што се десило је велика срамота и доказује оно што говорим од почетка, а то је да институције у Приштини нису способне да функционишу као институције, већ да делују политички, а не по закону“, изјавио је Стојановић за програм РТВЦ Грачаница.

Он је додао да је зато  важно да се овај предмет пресели у Специјални суд и да специјални суд проба да одговори на питање, ко је побио ове људе и зашто нема правде.

„Специјални суд би требало  да проба да казни оне који заслужују да буду кажњени, јер уколико ти људи не буду кажњени не видим како ћемо моћи да градимо неки нормалан суживот. Заиста велика срамота и ово је још један показатељ да смо све време у праву и да међународна заједница мора да одради свој посао.

Стојановић је казао и да није за очекивати да ће то учинити косовске  институције и албанска политичка елита.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Велики број грађана из српских средина на КиМ пријавио се за имунизацију

У српским срединама на Kосову и Метохији за вакцинацију против вируса Kовид 19 протекле недеље …