НАЈНОВИЈЕ
HPIM1142.JPG

Породице измасакрираних жетелаца из Старог Грацка огорчене

HPIM1142.JPG

Информацију да је обустављена истрага о злочину у Старом Грацком  23. јула 1999. године ,најтеже су доживели чланови породица измасакрираних жетелаца у овом месту.

„Поново сам  их данас сахранила“, прича у сузама Славица Поповић, којој су злочинци убили  оца, брата и два стрица.

„Најтеже ми је било да то кажем својој мајци, а и шта да јој кажем? Да ће они који су јој убили и измасакрирали  седамнаестогодишњег сина, супруга и два девера, остати некажњени“, прича, пита се и одговара ова неутешна сестра, ћерка и братаница страдалих жетелаца.

Она истиче  да је ово брука за читаву међународну заједницу, јер како каже “породице нико ништа није питао”.

“Не знам како су могли да донесу такву одлуку без породице. Требали су да нас позову и решимо овај проблем и да се после оволико година починиоци ухапсе. А не овако да раде, стварно не знам шта се ово дешава, ово је за цео свет брука и срамота”, рекла је она.

„Они све знају и све имају на листи, само да покрену истрагу и да их ухапсе. Шта је ово не знам, где ће им душа да овако ураде породицама, шта да раде и чему да се надају продице киднапованих и остале породице. Где смо ми Срби у томе, има ли правде да се реши ово, као што се у нормалним земљама решавају овакви злочини”, каже Поповићева.

Међунарођни тужилац је након бројних истражних радњи 2007. године покренуо истрагу против осам осумњичених припадника Ослободилачке војске Косова јединице из Липљана, а после више од девет година након покретања и проширења истраге, поступак је у односу на све осумњичене обустављен без адекватног образложења.

Погледајте и ...

Брисел, настављен технички дијалог уочи сусрета Вучића и Тачија

У Бриселу је настављен технички дијалог Београда и Приштине, чије преговарачке тимове предводе директор Канцеларије …