Главна / Друштво / У Ливађу одржана Спасовданска манифестација

У Ливађу одржана Спасовданска манифестација

g1Уз ентузијазам и ангажовање организатора, Месног одбора Ливађа, у овом селу одржана је Спасовданска приредба. Лоши временски услови нису дозволили да се приредба, како је планирано, одржи на отвореном простору испред школе, али је свечано било у сали ОШ Кнез Лазар у Ливађу. Уз присуство бројних суграђана, као и гостију, наступили су чланови Школе фолклора Венац из Лапљег Села и Доње Гуштерице, КУД Славуј из Новог Бадовца, као и млада, талентована Кристина Васић која је отпевала неколико етно песама.

 

IMG_0341Манифестацији су присуствовали и заменик косовског премијера Бранимир Стојановић и председник општине Грачаница Владета Костић, као и Срђан Поповић, посланик у скупштини. Месни одбор намерава да прошири ову манифестацију и традиционално је настави и наредних година.

У име организатора, све посетиоце поздравио је Драгиша Станковић, председник Месног одбора Ливађа, који се захвалио свима који су пружили допринос у одржавању, односно организацији овог догађаја.

 

rg2Спасовдан је сеоска слава Ливађа. Прослава овог празника започела је у цркви Светог Григорија Богослова, а лоше време допринело је да ове године нешто мањи број људи посети ово место.

 

 

 

 

IMG_0395

Check Also

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

  Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао …