Главна / Вести / Косово и Метохија / Корисници привремене новчане накнаде,остали без одговора

Корисници привремене новчане накнаде,остали без одговора

gracanica_put-300x225Oрганизациони одбор   радника који примају привремену новчану накнаду јутрос су стигли у Београду испред Владе Србије. Они  су тражили да их прими премијер Ивица Дачић, њихов захтев није испуњен, нико од представника им се  није обратио истакао је председник организационог одбора Момчило Недељковић за програм Радио Грачанице.

Подсећамо, због нередовне исплате привремене новчане накнаде (минималац) у Косовском управном округу  у Грачаници пре неколимо дана одржан је  протест   радника који су остали без посла послe 1999. године и који су корисници ове накнаде. Последња исплата привремене новчане накнаде била је пре три месеца, за месец децембар 2012. године.

Након двочасовног разговора радника који примају привремену новчану надокнаду и предстваника Канцелрије за КиМ, Косовског округа и Националне службе за запошљавање из Косовске Митровице договор о исплати минималца није постигнут.

Check Also

На територији општине Грачаница нема новооболелих од ковида

У протеклих 24 сата на територији општине Грачаница нема регистрованих случајева инфицираних Ковидом 19, саопштено је из Кризног …