субота , 15 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Сабор фолклора у Косовској Митровици

Ревијалним концертом фолклорних ансамбала синоћ је у Косовској Митровици почео Сабор фолклора у оквиру 23. Сабора културног стваралаштва Србије.

Гостујућа културно уметничка друштва прошетала су централном градском улицом у народној ношњи, а након дефилеа уследио је ревијални концерт.

Директор културног центра “Драгица Жарковић” Миодраг Радомировић поздравио је на самом почетку увек драге госте Косовске Митровице из читавог региона,.а све суграђане позвао да им покажу да је Косовска Митровица оно сто је увек била – град широког срца и топпле душе.

Ревијални концерт фолклорних ансамбала отворио је домаћин – КУД “Косовски божур”, а након тога наступили су и остала културно – уметничка друштва – КУД “Ђурђевданско коло” – Подгорица, КУД “Радост”– Вождовац, КУД “Први Партизан” – Ужице, КУД Дома културе – Пирот, КУД “Абрашевић” – Панчево, КУД “Панче Пешев” – Куманово , КУД “Абрашевић” – Прилужје.

Током ревијалног концерта фолклора, публици су се представили и песници , чиме су уједно отворени и песнички сусрети “Александар Аца Деспотовић”.

Према најавама организатора, вечерас у 21 час биће одржан концерт Мериме Његомир и Чеде Јовановића у пратњи Народног оркестра РТС-а .

Главни програм Сабора фолклора заказан је за сутра када ће, након дефилеа који почиње у 19 часова и 30 минута, на Тргу Кнеза Лазара кренути и такмичарски програм, где ће сваки ансамбл наступити са по једном кореографијом.

Традиционално, на завршној вечери у Плесној сали Радничког дома у Звечану у недељу од 23 часа биће додељене дипломе, захвалнице, признања и победничка саборска застава коју ће понети најбољи фолклорни ансамбл по оцени стручног жирија.

За сутра је најављено и отварање изложбе радова Ликовне колоније „Младен Поповић“ у сали Друштвене исхране, а потом и на Тргу Кнеза Лазара.

Организатор 23. Сабора културног стваралаштва Србије је Културни центар “Драгица Жарковић”, под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица.

Извор: Радио Контакт плус

Погледајте и ...

У манастиру  Грачаница обележена ктиторска слава

Свечаном литургијом, поводом празника Св. Краља Милутина,  у манастиру Грачаница данас је обележена ктиторска слава …