НАЈНОВИЈЕ
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Иван Миљковић отворио турнир у одбојци у Доњој Гуштерици

У оквиру Видовданских свечаности, данас је у Доњој Гуштерици отворен  турнир у женској одбојци,   који се већ четвти пут у организацији Одбојкашког клуба „Видовдан“ одржава у овом месту.

Турнир је отворио легендарни срспки одбојкаш и актуелни потпредседник Одвојкашког савеза Србије  Иван Миљковић, који је изразио задовољство боравком на Космету и у Грачаници, као и чињеницом да се толики број деце, који ће на турниру показати своје одбојкашке вештине, интересује управо за овај спорт.

Прославњени српски одбојкаш који је на Косово и Метохију дошао заједно са Игором Миљковићем, представником Одбојкашког савеза Београда, најавио је већа улагања у одбојку.

Миљковић је такође казао да су у Одбојкашком савезу Србије, после новембарских промена, одлучили да “више залазе међу људе и обилазе турнире и одбојкашке манифестације, не само у Београду и околини, већ и широм Србије и Косова и Метохије који је њен неизоставни део”.

„Одбојка на Косову ће увек бити нешто око чега ћемо сви мислити и сви бринути. Покушаћемо да и поред материјалних ствари организујемо едукацију тренера и судија за све категорије, али и да помогнемо да се на Косову организује посебна лига, која ће касније бити део лиге у саставу Одбојкашког савеза Србије“, закључио је потпредседник ОСС-а Иван Миљковић.

Миљковић је посетио  и Општину Грачаница где је у разговору са локалним званичницима и одбојкашким радницима изразио спремност за организацијом заједничких састанака и пројеката.
„Нама је жеља да се у другим деловима Србије, тако и овде на Косову, одбојка развија и практикује, како код мушке, тако и женске деце и можда са овог простора потекне будући репрезентативац, што би био успех за све нас“, казао је Миљковић.

 

 

Погледајте и ...

Видовдански одбојкашки турнир сутра и прекосутра у Доњој Гуштерици

Пети међународни Видовдански одбојкашки турнир биће одржан сутра и прекосутра на спортском терену ОШ „Кнез …