Главна / Вести / Косово и Метохија / Иван Миљковић отворио турнир у одбојци у Доњој Гуштерици
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Иван Миљковић отворио турнир у одбојци у Доњој Гуштерици

У оквиру Видовданских свечаности, данас је у Доњој Гуштерици отворен  турнир у женској одбојци,   који се већ четвти пут у организацији Одбојкашког клуба „Видовдан“ одржава у овом месту.

Турнир је отворио легендарни срспки одбојкаш и актуелни потпредседник Одвојкашког савеза Србије  Иван Миљковић, који је изразио задовољство боравком на Космету и у Грачаници, као и чињеницом да се толики број деце, који ће на турниру показати своје одбојкашке вештине, интересује управо за овај спорт.

Прославњени српски одбојкаш који је на Косово и Метохију дошао заједно са Игором Миљковићем, представником Одбојкашког савеза Београда, најавио је већа улагања у одбојку.

Миљковић је такође казао да су у Одбојкашком савезу Србије, после новембарских промена, одлучили да “више залазе међу људе и обилазе турнире и одбојкашке манифестације, не само у Београду и околини, већ и широм Србије и Косова и Метохије који је њен неизоставни део”.

„Одбојка на Косову ће увек бити нешто око чега ћемо сви мислити и сви бринути. Покушаћемо да и поред материјалних ствари организујемо едукацију тренера и судија за све категорије, али и да помогнемо да се на Косову организује посебна лига, која ће касније бити део лиге у саставу Одбојкашког савеза Србије“, закључио је потпредседник ОСС-а Иван Миљковић.

Миљковић је посетио  и Општину Грачаница где је у разговору са локалним званичницима и одбојкашким радницима изразио спремност за организацијом заједничких састанака и пројеката.
„Нама је жеља да се у другим деловима Србије, тако и овде на Косову, одбојка развија и практикује, како код мушке, тако и женске деце и можда са овог простора потекне будући репрезентативац, што би био успех за све нас“, казао је Миљковић.

 

 

Check Also

Агенција “Кимко турс” уз мере заштите редовно саобраћа

Након два ипо месеца због спречавања ширења коронавируса од 1.јуна отворени су административни прелази на …