Главна / Култура / Промовисан нови број “Видовданског гласника”

Промовисан нови број “Видовданског гласника”

Нови број Видовданског гласника, 25-ти по реду, промовисан је данас у Дому културе у Грачаници. Ради се о часопису који излази једном годишње, уочи Видовдана, традиционално већ 25 година. Часопис је богато илуствован, квалитетно штампан и пун различитих садржаја. Између осталог, часопис  обавезно садржи и хронологију збивања на прошлогодишњем Видовдану, коју води новинар и публициста Ђорђе Јевтић, тако да представља и својеврстан историјски документ за нека будућа покољења.

Окупљенима у читаоници “Даринка Јеврић” часопис су представили, главни уредник Живојин Ракочевић, Жарко Миленковић, уредник и Ђорђе Јевтић.

– Овај број, као и сви претходни настоји да од аутора извуче тај тренутак стварања у ком се одсликава локална специфичност на једној страни, а на другој страни универзални појам тумачења Видовдана као косовског завета и косовског опредељења – рекао је на промоцији, говорећи о часопису, Живојин Ракочевић.

Ђорђе Јевтић је искористио прилику да подсети и на неке од оних који су претходних година уређивали овај часопис.

– Данас смо дошли до једног креативног приступа овом часопису. И у овом броју има много занимљивих текстова – рекао је Ђорђе Јевтић.

Жарко Миленковић представио је окупљенима садржај новог броја.

Check Also

Књига у доба короне

Резултати бројних истраживања говоре да се из године у годину све мање чита, а ако …