Главна / Друштво / Доделом признања затворен други “Shield” фестивал у Грачаници

Доделом признања затворен други “Shield” фестивал у Грачаници

Након три дана трајања, данас је затворен, други по реду, “Shield” фестивал, који је ове године одржан у дворишту Основне школе Краљ Милутин, и за разлику од претходне године, у оквиру Видовданских свечаности.

По речима Бобана Петровића, директора Туристичке организације Грачанице, промена датума и локације допринела је да ове године већи број туриста, као и наших суграђана посети фестивал. Радионице старих заната, витешке борбе, стреличарске вештине, све су то посетиоци могли да виде у току три дана трајања, као и да се ближе упознају са средњовековним начином живота. Они склони изазовима могли су и сами да се окушају у неким вештинама.

– Презадовољан сам посетом. Било је више од 5000 људи, а константно је у кампу било преко 300 људи. На фестивалу је било стотину учесника, рачунајући и продавце сувенира и оне који су радили у радионицама. Све у свему много више учесника него прошле године – каже Петровић.

На самом затварању проглашени су победници витешког турнира, којих је овога пута било двојица, с обзиром да је борба била нерешена, Митар Антић и Немања Апостоловић, а признања су добили и најбољи у стреличарству и осталим вештинама.

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …