Главна / Вести / Косово и Метохија / Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ за дијалог

Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ за дијалог

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији упутило је саопштење у којем се каже да прихватају позив председника Србије Александра Вучића на дијалог о статусу Покрајине.

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, тражиће да се на тим разговорима мора говорити о узроцима и последицама око тренутног стања на Косову и Метохији.

СРБИЈА ЈЕ СТВОРИЛА РЕПУБЛИКУ КОСОВО,то ћемо прво рећи председнику Србије и захтевати да се позову на одговорност сви они који су допринели да 2017 године дођемо у позицијуда молимо ЕУ, Америку и Турску да не дође до велике Албаније, већ да се задовоље Републиком Косово.УЖАС!!

Председнику Србије ћемо само поновити оно што годинама уназад говоримо:

-Србија – ДОС-овски режим је омогућило створање Републику Косово. Србија-Савезна Влада СРЈ Коштунице и Републичка Влада Ђинђића су на седницама одржаним 2001 и 2002 године, донеле одлуке да се из свих затвора у Србији ослободе 2108 албанских терориста и злочинаца „ОВК“-а. То су урадили противно закону ЗКП-а и Уставу Србије, нису захтевали да се киднаповани Срби ослободе и врате својим породицама.

-ДОС-овски режим је киднаповао Председника Србије Милошевића и продао Хашком трибуналу, због наводних злочина над Албанцима.А гаранцију да неће бити испоручен Хашком трибуналу су дали Коштуница,Ђинђић и Чедомир Јовановић у писаном документу, премијера Ђинђића.

-ДОС-овски режим је ухапсио све српске генерале војске и полиције, Павковића, Лазаревића, Лукића, Ојданића …због наводних злочина над Албанцима, током НАТО агресије 1999 године и испоручени Хагу.
-Србија-ДОС-овски режим никада није тражио хапшења команданата злочиначке „ОВК“-а.

-ДОС-овски режим није никада говорио о киднапованим Србима 1998,1999,2000… године.

-ДОС-овски режим никада није захтевао примену Резолуције 1244 Савета безбедности УН и повратак 999 војника и полицајаца на Косову и Метохији.

-ДОС-овски режим је ослободио албанске терористе и злочинце из српских затвора да би наставили злочине убијање деце у Гораждевцу,погром 17 март.2004 године…

-ДОС-овски режим је овластио Оливера Ивановића тадашњег Владику Артемија, Раду Трајковић… да подрже Владу злочинца Рамуша Харадинаја.

2008 године у Парламенту Косова, где било је 99 одсто припадника терористичке „ОВК“-а и који су прогласили лажну „Државу Косово“. Србија ништа није урадила изузев срамног догађаја на митингу „Косово је Србија“, када је запаљена Америчка амбасада.

То је кукавички урађено јер зграда Америчке амбасаде ништа није крива већ државници Србије ДОС-овски режим Коштунице и Ђинђића.

Убеђени смо да су те трагичне одлуке по породице киднапованих а погубне за киднаповане Србе, донете због великог,великог,великог новца за тадашње државнике ДОС-овског режима.

Обавештавамо председника да смо ми породице киднапованих и убијених највећи губитници јер смо поред губитка својих чланова породица остали и без своје имовине, гробова својих прадедова тако да би нам губитак Косова и Метохије најтеже пао.

Надамо се да ће председник саслушати,разумети и уважити глас породица Косметских жртава, наводи се у саопштењу.

Check Also

Унмик: Ниједан члан нашег особља није позитиван на Ковид-19

Унмик је вечерас саопштио да њихов члан није био такозвани нулти пацијент заражен коронавирусом у …