НАЈНОВИЈЕ

„Косовска ризница“ нова емисија на Радио Грачаници

Од недеље 30.јула почиње емитовање нове емисија „Косовска ризница“ на Радио Грачаници. “Косовска ризница” је нова ауторска емисија креативног тима Радио Грачанице.

Аутор и уредник емисије је Виктор Поповић, песник из Грачанице, међународни експерт за борбу против корупције, тв редитељ, који је за програм Радио Грачанице истакао да ће ова емисија заправо бити промоција уметника из разних сфера уметности са Косова и Метохије.

„Нама је циљ да у емисији причамо, односно сведочимо о трагу који су остaвили културни ствараоци са Косова и Метохије. Када кажем културни ствароци, онда мислим на широк дијапазон уметника и интелектуалаца, које смо изнедрили као Косово и Метохија“, нагласио је Поповић.

Поповић је додао да је ова емисија настала у договору са директором РТВЦ Грачаница Сашом Мицићем, а на темељима емисије Ризница и Бисерница радио Приштине, што је управо била и мотивација, јер многи од нас су кроз те емисије учили о нашој изворној и староградској музици и о нашем стваралаштву.

„Данас је комерцијала актуелнија од књижевног и уметничког стваралаштва и управо то желимо да мењамо кроз ову емисију и да новим генерацијама представимо косовску музику и дела која су настала на Косову и Метохију. Радио Грачаница, један је од медија, који ће то прибележити и за ово садашње време и за будуће“, нагласио је аутор емисије.

Емисија „Косовска ризница“ емитоваће се сваке недеље на програму Радио Грачанице у термину од 12 до 14 часова.

Погледајте и ...

Чланови ЈУ групе одушевљени Грачаничком публиком

У оквиру Видовданских свечаности на платоу испред Дома културе „Грачаница“ синоћ је одржан концерт ЈУ …