Главна / Култура / Аматерско позориште “Јанићије Поповић” гостовало у Прокупљу

Аматерско позориште “Јанићије Поповић” гостовало у Прокупљу

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ синоћ је, у дворишту Гимназије у Прокупљу, извело представу „Кући“ a наступ младих глумаца из Грачанице одржан је у склопу позоришног фестивала „Бескрај 10 квадрата“.

„За­до­во­љан сам ка­ко су ваши млади глум­ци од­и­гра­ли ову тешку и захтевну представу, са озбиљном темом која мучи савремено друштво. Судећи пре­ма апла­у­зи­ма публи­ке сма­трам да су пре­по­зна­ли те­му и да им се сви­де­ла“ рекао је Зоран Цветковић уметнички директор фестивала „Бескрај 10 квадрата“.

„Представа „Кући“ је јако добра и озбиљна без обзира што је играју деца. Морам да напоменем да сам пре почетка представе био у дилеми да ли ће ова деца моћи да изнесу ову представу, али сада након одгледане представе сматрам да су у томе успела и да су ушла у суштину самог текста“, рекао је Мирољуб Мировић Фацир, управник Варошког позоришта „Хистрион“ из Прокупља.

За најбољу глумицу шесте вечери фестивала „Бескрај 10 квадрата“ стручни жири је прогласио Теодору Ивановић, која у представи „Кући“ игра Жану.

Фестивал „Бескрај 10 квадрата“ је такмичарског карактера. Поред професионалног жирија, који су чинили Драгана Јовичић Јовић, Драгослав Кривокапић и Слађана Драшковић, такмичарске представе оцењује и тајни жири из сенке, који је у публици. Прва награда је Најголем Хистрион, друга је Поголем Хистрион и трећа се зове Голем Хистрион.

Током боравка у Прокупљу млади глумци из Грачанице су посетили Народни музеј Топлице. Одлазак представе „Кући“ на фестивал „Бескрај 10 квадрата“ помогла је Општина Грачаница.

Check Also

Видовданско песничко бденије и наступ Симфонијског оркестра и хора РТС-а

Жири књижевне манифестације „Видовданско песничко бденије“ 2019. која jе одржана у Грачаници одлучио је да  награда …