НАЈНОВИЈЕ

Општина Грачаница апелује: Не палите ватру на отвореном, избегавајте Сунце

Општина Грачаница и Одељење за заштиту животне средине апелују на грађане да не пале ватру у природи, не спаљују сламу и стрништа и не бацају отпушке, јер се због високих температура може проширити и изазвати пожаре који могу угоризити људске животе и имовину.

У наредним данима нас према прогнозама очекују екстремно високе температуре, који ће погодовати настанку пожара. Општина Грачаница зато апелује на грађане да се одговорно понашају при одласку у природу и на својим имањима и да не врше неконтролисано паљење ватре на отвореном простору.

Инспектор Стефан Поповић истиче да је управо један од највећих узрока пожара људска непажња, посебно у време пољопривредних радова.

„Апелујемо пре свега на пољопривреднике да своје њиве не спаљују јер тако изазивају општу опасност. За викенд смо имали пример да је цело брдо према Шашковцу изгорело. Екипе јавне службе и ватрогасне екипе су на терену, али најважније је да грађани не пале стрнику и било какав други отпад. Позивамо грађане, комшије да несавесне суграђане пријаве инспекцији. У летњим месецима је иначе појачана контрола инспекције и несасвесни грађани ће бити кажњени мандатним казнама, а осим тога и полиција има предвиђене казне“, каже Поповић .

Из Одељења инспекције упозоравају грађане да је строго забрањено спаљивање стрништа и другог био-отпада на отвореном простору и да је за супротно понашање прописана мандатна казна од 50 евра. Осим тога покреће се и прекршајни поступак пред надлежним судом, стоји у саопштењу општине Грачаница.

Погледајте и ...

Председник Поповић примио чланове Ју групе

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је чланове легендарне Ју групе, пред концерт који ће …