НАЈНОВИЈЕ

Црвени метеоаларм: Избегавајте боравак на Сунцу од 10:00-18:00

На територији целе Србије је на снази црвени метеоаларм и упозорење Републичког хидрометеоролошког завода на веома високе температуре које ће ићи и преко 40 степени.

Од данас па до краја недеље у целој Србији је проглашен црвени метеоаларм, јер ће у свим регионима бити места са температуром од 38 степени и више, речено је агенцији Бета у РХМЗ.

До 9. августа се, према прогнози РХМЗ-а, очекују температуре до 39 степени, а за викенд и 41, уз веома висок индекс УВ зрачења – од осам до 10.

Црвени метеоаларм значи да се могу очекивати опасне временске појаве, таквог интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.

На територији Баната, Београда, Шумадије, Поморавља, Источне, Југоистичне Србије и Косова прогнозирана је екстремна, односно највиша вредност индекса опасности од појаве шумских пожара.

То значи да пожар може букнути од искре, а ширење је врло брзо. Контрола пожара је изванредно тешка а за његову контролу се морају уложити сва расположива средства, наведено је на сајту РХМЗ-а.

Из здравствених установа апелују на грађане да не излазе из кућа од 10 до 18 сати.

Извор: РТС

Погледајте и ...

Деца са Ким данас на Озрену, сутра у Бања Луци

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, данас ће са децом из Косовске …