НАЈНОВИЈЕ

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” награда за најперспективнији ансамбл

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ на овогодишњем позоришном фестивалу „Бескрај 10 квадрата“, за представу „Кући“, одлуком стручног жирија добило је награду за најперспективнији ансамбл „За љупку будућност театра“.

„Име ове награде говори све. Ово је посебно важно за децу Грачанице и децу Косова и Метохије јер су они који су одлучивали о награди видели таленат и подржавају његову реализацију у будућности“, рекао је редитељ представе Михаило Лаптошевић.

Глумачки ансамбл из Грачанице био је најмлађи на фестивалу.

Победник овогодишњег фестивала „Бескрај 10 квадрата“ је аматерско позориште из Горњег Милановца са представом “Доктор Шустер” Уједно је ова представа оцењена као најбоља и од стране жирија у сенци. Друга награда припала је представи „Пробуди се Като“ аматерског позоришта “Театар 13” из Блаца, а трећу награду понела је представа „Европејци“ позоришног ансамбла из Македоније.

Овогодишњи Фестивал „Бескрај 10 квадрата“, трећи по реду, трајао је 11 дана и окупио је позоришне ансамбле из Македоније, Републике Српске и Србије.

Погледајте и ...

Чланови ЈУ групе одушевљени Грачаничком публиком

У оквиру Видовданских свечаности на платоу испред Дома културе „Грачаница“ синоћ је одржан концерт ЈУ …