НАЈНОВИЈЕ

Манифестација „Златне руке Косовке девојке“ и ове године изазвала велико интересовање

Народне ношње, везене тканине, национална јела, ликери, ракије и разне друге рукотворине красиле су данас штандове у дворишту Дома културе у Лапљем селу код Грачанице.

Tрадиционална манифестација “Златне руке Косовке девојке”, пета по реду, окупила је данас велики број излагача односоно Удружења  из читавог региона која се баве производњом етно и других домаћих умотворина.

По речима Гордане Ђорић, председнице овог Удружења, које окупља око 400 чланица са центрланог и свих осталих делова Косова, манифестација је окупила  излагаче из свих крајева КиМ али и централне Србије, Војводине и Македоније.

„Веома сам срећна  што су нам данас у гостима Удружења из Војводине, Новог Сада, Пећинаца, Купинова, али и Рашке, Куршумлије као и Скопља Битоља“, рекла је председница Удружења посовних жена “Авенија” из Лапљег Села  отварајући манифестацију, коју је осим излагања производа на штандовима пратио и богат културно забавни програм, модна ревија,као и музички део праћен игром фолклорних друштава и извођењем песама младих музичких талената.

Удружење пословних жена „Авенија“, осим излагања националних јела припремило и модну ревију на којој ће представити етно производе пре свега хаљине шивене у радионици овог Удружења,национална , однсоно домаћа јела које су припремале жене са ових простора.

Најновије моделе са етно мотивима у вечерњим сатима представиће младе девојке , такође, активне у оквиру овог Удружења, а у оквиру  целодневног програма “Златне руке косовке девојке”, у музичком делу манифестације наступа  Снежана Ђердан, чланица истоименог Ансамбла и солиста Радио Београда.

Погледајте и ...

Одбор за безбедност затражио веће ангажовање полиције у решавању последњих инцидената

У згради општине Грачаница одржан је Одбор за безбедност са којег је затражено да полицијска …