НАЈНОВИЈЕ

Сутра мајке Метохије неће бити саме

Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ позива све Србе да сутра присуствују парастосу у Гораждевцу.

13.вгуста.2003 године, на обалама реке Бистрице, недалеко од села Гораждевца крај Пећи угашена су два млада живота. Кобног дана, припадници албанске терористичке „ОВК“-а из саседе су убили Јововић Ивана и Дакић Панту и тешко ранили још четворо српске деце, док су се безбрижно купали са својим вршњацима у реци Бистрици.
Овај злочин је остао нерасветљен јер су припадници ЕУЛЕКС-а одустали од истраге,каже се у саопштењу Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ, и додаје.

Од тога дана, дана масакра над недужном српском децом, река Бистрица је за нас породице „Крвава Бистрица“.

Овим путем ПОЗИВАМО, ВАС МЕДИЈЕ,на помен убијеној српској деци у Гораждевцу. ЦЕНТРАЛНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ће се одржати 13.08.2017 године у спомен соби „Косметске жртве“, у улици Масарикова бр.5 (Палата Београд-Београђанка), 20 спрат са почетком у 12:44 часова (по времену Резолуције СБ УН).

Верујемо да тога дана мајке Метохије неће бити саме и да можемо доказати да нису саме у тој трагедији, да има ко да стане уз њих, уз несебичну подршку и велико разумевање.

Обележавању ће присуствовати:
Чланови породица убијене деце, породице жртава, министар спољних послова Ивица Дачић,
министар за рад, запошњавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић, руски амбасадор Александар Чепурин, наводи се у саопштењу Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ које је потписао Симо Спасић.

Погледајте и ...

Тим за успостављање ЗСО данас са представницима установа културе

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина састао се данас, у оквиру процеса израде нацрта …