НАЈНОВИЈЕ

14 година од злочина у Гораждевцу

Четрнаест година од убиства Ивана Јововића (19) и Пантелије Дакића (12), на које су и до данас непознате особе пуцале из аутоматске оружја, док су се са групом од педесетак деце купали у реци Бистрици, биће обележено данас поменом у Гораждевцу и Београду.

Годишњица убиства двојице младића биће обележена поменом у цркви Пресвете Богородице и на локалном гробљу у Гораждевцу. Парастос ће бити служен од 11.00 у гораждевачкој цркви, а присустоваће директор вадине Канцеларије за Косово Марко Дјурић који ће положити венац на споменик страдалој деци.

Годишњица и помен биће обележени и у Београду у 12.44 у Спомен-соби “Косметске жртве” у Београдјанки где се налазе просторије Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији. Присуствоваће министар спољних послова Ивица Дачић, а најављен је долазак и министра за рад Зорана Дјордјевића, министра државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића, начелника Генералштаба Војске Србије Љубише Диковића, председника Комисије за нестала лица Вељка Одаловића и руског амбасадора у Београду Александра Чепурина.

За злочин у Гораждевцу, у коме су 13. августа 2003. године тешко рањени и Дјорде Угреновић (20), Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12) и Драгана Србљак (13) још нико није одговарао, а Еулекс је услед недостатака доказа затворио истрагу коју је по доласку на Косово преузео од УНМИК.

Родитељи убијене деце разочарани су што починиоци тог злочина још нису изведени пред лице правде, иако су, како тврде, познати.

Извор: ТВ Мост

Погледајте и ...

Ђурић: Желимо мир, али Албанци не могу да добију све што пожеле!

Дијалог Београда и Приштине се наставља сутра, али с обзиром на све што се дешавало …