петак , 15 децембар 2017
НАЈНОВИЈЕ

Вулин: Кфор и Унмик да поново отворе истрагу о Гораждевцу

Поводом годишњице убиства младића Пантелије Дакића и Илије Јововића у Гопраждевцу, министар одбране Александар Вулин рекао је да зло које је убило њих двојицу мора да добије име и казну и да Кфор и Унмик морају поново да отворе истрагу.

„Пантелија и Илија су стрељани на реци Бистрици у Гораждевцу пре 14 година. За њихову смрт нико није одговарао. Читав свет обећао је да ће преврнути сваки камен да би казнио злочинце. Од тог обећања, као и већине обећања која се дају Србима, није било ништа“, навео је Вулин.

Истрага је обустављена, каже Вулин, као да су Пантелија и Иван страдали од сунца или кише.

„Можда су представници међународне заједнице, који су по Резолуцији 1244 одговорни за безбедност и правду на КиМ, престали да питају и да траже али Србија није и неће. Пантелија и Иван чекају правду и нема оправдања зашто је бар њихове породице још нису дочекале“, нагласио је министар одбране.

Вулин тражи од Кфора и Унмика да поново отворе истрагу и да је не затворе док не пронађу кривце.

„Смрт Пантелије и Ивана најавила је ужасне смрти деце читавог света од терористичког зла. Зато нека Кфор и Унмик траже истину за нашу побијену децу као што сада са правом траже истину и казну за убице њихове деце. Зло које је убило Пантелију и Ивана мора да добије име и казну“, навео је Вулин.

Извор: РТС, Танјуг

Погледајте и ...

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић честитао одборницима и градоначелницима Српске листе почетак мандата

Српској листи и свим одборницима и градоначелницима, који су допринели њеној убедљивој победи у већински …