четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Козарев: Тахири показује нервозу због унутрашњег дијалога

Главни преговарач Приштине Едита Тахири учинила је у досадашњем току дијалога са Београдом све да се разговори, уместо да воде ка помирењу, одвијају у отровној атмосфери увреда и сталних провокација – каже у саопштењу заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев.

Тај једнострани манир госпође Тахири, иако са наше стране обично није наилазио на реципрочан одговор, негативно је утицао на атмосферу у односима Срба и Албанаца и допринео томе да буде изгубљено драгоцено време које су два народа могла да утроше на истинско помирење и искорак ка сарадњи.

Едита Тахири наставља да у својим коментарима исказује националну острашћеност, вероватно због чињенице да је као преговарач била сасвим неефикасна и да није остварила своје прокламоване циљеве.

Сада Едита Тахири оправдано показује нервозу због започетог унутрашњег дијалога у српском друштву по питању Косова и Метохије, које током њеног мандата није учинило ниједан помена вредан корак ка остварењу њених сеператистичких снова, јер Србија ће из тог дијалога изаћи снажнија и још непоколебљивија.

Способност за унутрашњи дијалог је једно од мерила демократског развоја и показатељ снаге једног друштва, а госпођа Тахири и њени истомишљеници, који чак нису смели сопствене сународнике да питају шта мисле о њиховим сепаратистичким сновима, на томе могу само да нам завиде – каже Козарев.

Погледајте и ...

Путин стиже у Београд

Председник Руске Федерације Владимир Путин допутоваће у званичну посету Србији, где ће му домаћин бити …