Главна / Култура / Иван Стојковић: Дом културе припрема бројна дешавања у наредној сезони

Иван Стојковић: Дом културе припрема бројна дешавања у наредној сезони

Након летње сезоне, већ у последњој декади овог месеца, у Дому културе у Грачаници почињу нова дешавања. У четвртак, 24. августа у Дому културе биће отворена “Школа филмске магије 3”. У оквиру школе биће организовани седмодневни курсеви из разних области филмске индустрије : Филмске режије, Глуме, Сценарија, Филмске продукције, Камере и Монтаже. Школа ће трајати седам дана, а за то време са полазницима ће радити велики број предавача.

– У Школи филмске магије се дефинитивно учи, раде, остварују се креативне идеје. То није неки формални курс који се тек тако одржава, што доказује и то што се одржава по трећи пут. Ове године поново има доста заинтересованих. Као и раније, глума вероватно привлачи највећу пажњу, али је јако добро што за све курсеве има пријављених полазника. Школа филмске магије је међу младима постала јако популарна – рекао је за наш програм Иван Стојковић из Дома културе “Грачаница”.

Дом културе је у току ове године организовао велики број културних догађаја и у Призрену. У току је Летња школа калиграфије, а у току викенда ће бити организован Фестивал средњовековне музике.

Пред нама је јесења сезона. По речима Ивана Стојковића, догађања ће се наставити истим интензитетом.

– Имаћемо у току јесени готово сваке друге недеље представе нашег позоришта, а биће и других догађаја – каже Стојковић за наш програм.

 

Check Also

Одржана конференција за медије поводом премијере представе “Плацебо”

Вечерас ће на великој сцени Дома културе у Грачаници приштинско народно позориште премијерно извести представу …