НАЈНОВИЈЕ

У Грачаници завршена “Школа филмске магије“

Трећа по реду “Школа филмске магије” завршена је данас у Грачаници уручивањем сертификата полазницима.
У складу са седмодневном радионицонм, која је ове године била посвећена маркетингу, посетиоцима је приказана и реклама под називом “Окрени нови лист”.

Деца, полазници овогодишње радионице, имала су прилику да уз помоћ стручних предавача, уче како се ствара реклама и да се упознају са основама режије, глуме, сценарија, продукције, камере и монтаже.

Учесници “Школе филмске магије 3” истичу да је ово за њих незаборавно искуство и прилика да открију неке своје таленте за које нису ни знали да поседују, али и једно лепо дружење са вршњацима.
Теодора Ивановић, која је похађала глуму, каже да је то што је имала прилику да буде испред камере за њу непроцењиво искуство.
“Све ми се допало, од разних вежби сналажења у различитим ситуацијама, до прелепог дружења. Позвала бих све моје вршњаке да се следеће године укључе и похађају ове радионице”, казала је Теодора.

Никола Ивановић, иначе глумац аматерског позоришта “Јанићије Поповић”, изабрао је продукцију. Каже, научиуо је много тога што о филму није знао.
“Глуму волим, а сад сам имао прилику да научим и по нешто о продукцији. Можда се одлучим да то и упишем, јер ми је било јако интересантно”, каже Никола.

Предавач на драмској секцији Михаило Лаптошевић рекао је да су сви полазници научили како се долази до рекламе, како се снима и монтира.

“Ове године смо утврдили оно што смо прошле године научили, а то је да смо ми, млади, стваљам се у позицију полазника, научили да разумемо туђу спорост или да поштујемо туђу брзину, али и да поштујемо туђе незнање и знање”, казао је Лаптошевић.

Покровитељи овогодишње “Школе филмске магије” били су Канцеларија за КиМ, Министарство културе Републике Србије и Канцеларија за питања заједница при Влади Косова.

Погледајте и ...

Тим за успостављање ЗСО данас са представницима установа културе

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина састао се данас, у оквиру процеса израде нацрта …