понедељак , 19 новембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Завршен састанак Вучића, Тачија и Могеринијеве

Председник Србије Александар Вучић и Хашим Тачи разговарали су у Бриселу о наставку дијалога Београда и Приштине. Домаћин радног доручка била је висока представница Европске уније Федерика Могерини.

Неформални радни доручак председника Србије Александра Вучића и косовског председника Хашима Тачија, чији је домаћин у згради Европске спољнополитичке службе у Бриселу шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини, завршен је после сат и по.

У Европској комисији раније је најављено да је циљ овог састанка размена мишљења о наставку дијалога о нормализацији односа између Београда и Приштине са фокусом на припреми почетка нове фазе у дијалогу, која је договорена на састанку два председника у јулу.

У Бриселу наглашавају да су припреме за “нову фазу” дијалога у току, а да је на “двема странама да се договоре око садржаја и формата” нове фазе.

Предвиђено је да се на данашњем састанку размотре и примене до сада постигнути договори у оквиру дијалога о нормализацији односа између Београда и Приштине.

Tоком претходног састанка, почетком јула ове године, две стране су се договориле да почну са припремама за отварање “нове фазе дијалога”.

Председник Србије Александар Вучић тада је најавио да ће се она бавити “суштинским стварима” и дугорочним решавањем односа Срба и Албанаца, а у међувремену је у српској јавности покренуо унутрашњи дијалог о Косову и Метохији.

Извор: РТС

Погледајте и ...

Коха: Визну либерализацију подржале само Мађарска и Бугарска

Група земаља чланица Европске уније исказала је “велики скептицизам” у погледу одобрења визне либерализацје за …