НАЈНОВИЈЕ

Бесплатни уџбеници дистрибуирани на време на централном Косову

У школској 2017/2018 години у оквиру пројекта Набавка наставних средстава за ученике, полазнике и установе, средствима из буџета Србије право на бесплатне уџбенике остварило је око 86.000 ученика основних школа, саопштило је Министарство просвете. У школама на централном Косову, ученицима који су остварили ово право, уџбеници су подељени већ на почетку школске године.

„Бесплатни уџбеници дистрибуирани су на време школама на централном Косову, а ово право остварују ученици који су треће дете у породици и свако наредно рођено, с тим да су сва деца у систему школовања, као и социјално угрожене породице и све то иде преко школе и Центра за социјални рад“, истакао је Душко Максимовић, самостални саветник Министарства просвете на Косову и додао да се прикупљени подаци даље шаљу у Београд на обраду.

На почетку нове школске године ученике су, поред бројних обавеза, дочекале и неке новине.

„Те новине се огледају у увођењу трећег часа физичког и здравственог васпитања да би доктори указали ученицима како да буду здравији и физички активнији. Уведена су још два нова предмета информатика и техника и технологија, које ће ђаци учити од петог разреда“, нагласио је Максимовић.

Нова школска година у свим школама на централном Косову почела је на време, а према речима Максимовића, настава се за сада одвија без проблема.

Погледајте и ...

Деца са Ким данас на Озрену, сутра у Бања Луци

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, данас ће са децом из Косовске …