НАЈНОВИЈЕ

Ђурић: Локални избори на КиМ од националног значаја

Потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић данас је у обраћању председницима општинских одбора СНС са КиМ, поручио да су предстојећи локални избори на Косову и Метохији од националног значаја и да зато држава Србија на тим изборима подржава једино Српску листу.

Ђурић је указао да су Влада Србије и председник Александар Вучић подржали Српску листу у одлуци и настојањима да искористи све могућности за снажење политичког утицаја српског народа у покрајини.

– Данас имамо највећи утицај Србије и Срба на КиМ од 1999. године, и то је заболело и на чистац истерало многе лажне патриоте, које су пожуриле да изнесу салве увреда на рачун Српске листе и њене борбе за безбеднији и квалитетнији живот српског народа у нашој јужној покрајини – рекао је потпредседник СНС.

Он је поручио да су покрајински локални избори 22. октобра од националног значаја и да очекује да политичке снаге које уживају подршку председника и Владе Србије и на тим изборима добију убедљиву подршку грађана Србије на КиМ.

– Очекујемо победу у свих десет општина са српском већином, чиме ће се још једном потврдити снага политике државе Србије, која је добила 90 одсто подршке Срба на КиМ на покрајинским изборима у јуну – подвукао је Ђурић.

Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић поручио је да СНС треба да подигне страначку организацију и стави се у функцију Српске листе, која једина на Косову и Метохији има подрску државе Србије, председника и Владе.

Како је истакао, циљ СНС и национални интерес јесте убедљива победа кандидата Српске листе у свим општинама са српском већином.

Сви општински одбори СНС са КиМ дали су данас подршку Српској листи да у привременим институцијама самоуправе у Приштини наставе институционалну борбу за интересе и више права за Србе у покрајини.
Извор: Тањуг, Блиц

Погледајте и ...

Тим за успостављање ЗСО данас са представницима установа културе

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина састао се данас, у оквиру процеса израде нацрта …