НАЈНОВИЈЕ

Ракић: Ушли смо у Владу Косова само због Срба

Председник Српске листе Горан Ракић каже да је Српска листа одлучила да уђе у Владу Косова само да би се “институционално борила за бољи живот Срба на Косову”.

Ракић је за београдску Телевизију Пинк рекао да ће се борити првенствено за безбедност, опстанак и повратак интерно расељених Срба на Косово, и за њихов бољи економски положај.

“Срби, нажалост, нису могли да бирају политичке представнике Албанаца, али ни Албанци нису могли да бирају политичке представнике Срба који ће представљати српски народ”, казао је Ракић.

Он је казао да ће први пут после 1999. године “српски политичари бити испред свог народа”, јер је, како каже, до сада била пракса да политичари “гурају народ испред себе”.
Говорећи о критикама лидера опозиције Саше Јанковића, Бошка Обрадовића и Вука Јеремића због одлуке Српске листе да уђе у косовске институције, Ракић је рекао да поменути опозициони лидери никад нису били на простору КиМ.

“Они су можда чули за Газиводе, али не знају где се Газиводе налазе, чули су за Ранилуг, Старо Гацко, Гораждевац, Штрпце, али ако их питате да ли на карти знају да покажу где су та места, верујте ми да неће бити у прилици нити ће знати да то ураде”, тврди Ракић.

Лидер Српске листе упутио је позив поменутим опозиционим лидерима да дођу на Косово и живе са српским народом и деле његову судбину.

“Тек онда ћемо, можда, уважити њихове ставове, захтеве, предлоге и савете јер овако, седећи у удобним фотељама у Београду, а делити савете људима који се боре за голи опстанак, за опстанак Срба на простору КиМ, мислим да је непримерено и молим их и позивам да не деле лекцију нама доле”, рекао је Ракић.

На питање какав рејтинг уживају ти опозициони лидери на КиМ, Ракић је рекао да о томе говори податак да је на протеклим председничким изборима Александар Вучић добио више од 85 одсто српских гласова, док су сви заједно поменути опозициони лидери, на нивоу статистичке грешке, добили нестсо више од један одсто гласова.

Извор: РТВ Пинк

Погледајте и ...

Тим за успостављање ЗСО данас са представницима установа културе

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина састао се данас, у оквиру процеса израде нацрта …