понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

Дечији карневали и бројна културна дешавања у оквиру Дана општине Грачаница

У току су припреме за Дане општине Грачаница, који почињу 15. и трају до 21. септембра.

Бројна дешавања и културне манифестације очекују нас у готово свим местима општине, истакла је, за јутарњи програм Радио Грачанице, Бранкица Нићић, директорица образовања ОГ.

„У петак 15. септембра у 10 сати на платоу испред општине биће свечано отварање Дана општине Грачаница, где ће бити и дечији карневал на коме ће учествовати малишани ПУ “Ђурђевак”. Поред тога, имаћемо и средњовековне караване, турнире у малом фудбалу, гостовање позоришта из Суботице, дане пољопривреде, годишњицу КУД „Славуј“, а наше суграђане очекује и музички концерт Пеђе Меденице и Ђорђа Давида“, истакла је Нићић.

У програм карневала укључене су све три предшколске установе на територији општине Грачаница „Ђурђевак“, Сунце“ и „Наша радост“.

„Деца предшколских установа на територији наше општине имаће прилику да нам улепшају ове Дане општине тако што ће учествовати у карневалима. Први карневал је на свечаном отварању, следећи је 18.септембра у 10 часова у дворишту Дома културе у Добротину, који организује ПУ „Сунце“  истог дана у 12 сати ова установа ће имати карневал и у дворишту цркве у Горњој Гуштерици, а деца ПУ „Наша радост“ организују карневал 19. 09. у довришту основне школе у Угљару“, нагласила је Нићић.

На сам Дан општине, најпре ће бити служена света литургија у манастиру Грачаница, након чега ће уследити литија централним улицама Грачанице, а свечна Академија, којом се завршава обележавање Дана општине, биће одржана у Дому културе у 20 часова.

Погледајте и ...

Боривоју Данићу уручена инвалидска колица

Припадници Тима за везу и надгледање словеначког контигента КФОР-а заједно са представницима општине Грачаница уручили су …