НАЈНОВИЈЕ

У ОШ „ Миладин Митић“ ове године одељење више

У једној од највећих и најстаријих школа на централном косову, ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу,  ове године ће у централној школи бити два прва разреда.

 Разлог томе је већи број уписаних ђака у првом разреду, а директор школе Љубиша Караџић каже да је ове године укупно уписано 65 првака који наставу, поред централног објекта у Лапљем Селу где ће бити 38 првака, похађају и у два истурена одељења у Преоцу где је уписано 20 првака и у  Чаглавици где оове године има 7 првака.

И поред отежаних услова за рад, који се пре свега односе на простор, Караџић истиче да школа добро функционише.

„Настава је почела на време и одвија се несметано, а недостатак простора нас прати већ годинама уназад , јер у  нашој школи наставу похађају и ученици три средње школе, а то су Гимназија, Економска, и Машинска  школа. Све то успевамо да ускладимо, али се надам да ће се изградњом Средњошколског центра ствари променити“, каже караџић, који истиче да и поред тога ова школа има и можда најбоље опремљен кабинет за информатику и рачунарство, предмет који је од ове године  обавезан.

Оно што школи недостаје је и одговарајућа фискултурна сала, јер је претходна смештена на другом спрату ове школе, која је и доста стара, јер је грађена још од 1962-1964. године.

Нова фискултурна сала, чија је изградња у току и коју финансира локална самоуправа општине Грачаница, ученици су према првобитном плану требали већ да користе, али она још увек није завршена.

„ На жалост немамо информацију када ће са завршити нова фискултурна сала која се гради у дворишту наше школе и која је једно импозантно и модерно здање, грађено по светским стандардима. Сала има око 700 квадрата, свлачионице и тоалете, а предвиђено је и уградња грејања, тако да ће њеним завршетком наши ученици али и овдашња омладина добити одличан простор за бављење разним спортовима“, казао је Караџић.

ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем селу ове године обележила је 127.годишњицу постојања.

Погледајте и ...

Деца са Ким данас на Озрену, сутра у Бања Луци

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, данас ће са децом из Косовске …