НАЈНОВИЈЕ

Секретари Црвеног крста на КиМ пуштени на слободу

Секретари Црвеног крста из општина Пећ, Грачаница и Драгаш – Момо Дашић, Света Живић и Зећир Зурапи – пуштени су на слободу након што су ноћас приведени у акцији специјалних јединица косовске полиције.

Живић, као и секретари Црвеног крста у Новом Брду – Драган Стојановић, у Витини – Томислав Ракић и Облићу – Зоран Васић, треба данас да се јаве полицији на информативни разговор.

Полиција је у Грачаници и Драгашу одузела печате Црвеног крста и, у кућама приведених, запленила документа о социјално угроженим породицама.

Припадници РОСУ су током вечери били и у просторијама координатора Црвеног крста за Косово и Метохију у северном делу Косовске Митровице. Такође су упали и у зграду општине Обилић, у селу Племетина, одакле су изнели документацију.

Из косовске полиције нема објашњења акције у више српских средина на Косову.

Албански медији преносе да је у опсежној полицијској операцији неколико људи ухапшено, наводно због шпијунаже. Анонимни извори из косовске полиције, како преноси Косово прес, наводе да је у овој акцији пронађен материјал који указује на илегално прикупљање личних података на Косову.

Извор: РТС

Погледајте и ...

Тим за успостављање ЗСО данас са представницима установа културе

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина састао се данас, у оквиру процеса израде нацрта …