НАЈНОВИЈЕ

Мурганић: Израда социјалне карте није нелегална радња

Црвени крст Косова и Метохије је у протеклих неколико дана са једним бројем волонтера радио на изради социјалне карте, што је иначе потребно ради сагледавања укупног стања у хуманитарној сфери на Косову и Метохији, изјавио је, за програм радио Грачанице, покрајински секретар Црвеног крста Косова Драгиша Мурганић.

„Из нама непознатих разлога јуче су припадници Косовске полиције, једном врло непријатном акцијом, започели привођење секретара Црвеног крста од Штрпца па до самог кадра покрајинске организације. У тој активности до сада је обухваћено седам организација Црвеног крста. У три организације извршен је и генерални претрес станова и кућа наших секретара“, истакао је Мурганић.

Он је напоменуо да су те акције биле синхронизоване и зачуђујуће јер се тако нешто не ради ни у много тежим ситуацијама и прекршајима, кривичним делима и другим радњама.

„Ми смо о тим акцијама које смо претходних дана спроводили упознали Међународни комитет  и наше национално друштво Цвеног крста и имали смо њихову подршку. Према томе, не ради се о никаквим нелегалним радњама или нечему што није у домену организације Црвеног крста“, рекао је Мурганић.

„То што се на секретаре наше организације иде са фантомкама и специјалним јединицама РОСУ, то је ставр која ће сигурно доћи на дневни ред и оцену виших инстанци“, напоменуо је Мурганић и додао да о томе више не жели да коментарише, јер су припадници полиције имали коректан однос према секретарима ЦК.

У јучерашњој акцији били су приведени секретари ЦК Новог брда, Витине, Драгаша, Обилића, Пећи и Грачанице. Тренутно се полиција налази у просторије Црвеног крста у Штрпцу, а сви приведени секретари пуштени су на слободу.

Погледајте и ...

Тим за успостављање ЗСО данас са представницима установа културе

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина састао се данас, у оквиру процеса израде нацрта …