петак , 21 септембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Драгица Митић: Успешан почетак школске године за Економско-трговинску школу

Школска година је успешно отпочела за све школе на централном Космету. Економско-трговинска школа може и ове године да се похвали задовољавајућим бројем уписаних ђака, а и тиме да је после медицинске друга најтраженија школа на листама жеља свршених основаца.

Директорица Економско-трговинске школе у Лапљем Селу, гостујући у емисији “Индекс” на Радију Грачаници истакла је да нема посебних промена у односу на протеклу годину ни по ком питању.

“Ова школска година започета је 1. септембра у условима које смо имали и протекле године. Припремне радове око сређивања просторија у којима се настава одржава смо завршили у протеклој сезони, тако да смо дочекали ученике спремни. Услови рада су исти као и протеклих година, ништа се није значајно променило, а морам да истакнем да и даље постоји проблем са недостатком простора, са којим се суочавају и све остале средње школе на овим просторима. Са нестрпљењем исчекујемо изградњу Средњошколског центра који ће све поменуто решити”, рекла је директорица Митић.

И ове године је у ову средњу школу уписан задовољавајући број ученика.

“Као и претходних година и ове је уписан довољан број ученика. Нешто више од 150 ђака који су распоређени у три смера: Економски, финансијски и правни”, истакла је Митићева.

Према речима директорице, истурено одељење у Племетини ради у нешто тежим условима, а број уписаник ученика ове школске године је 17.

Поред свега наведеног, Економско-трговинска школа се може похвалити још и листом “Економист”. На овом годишњаку  раде претежно ученици и труде се да на креативан и ведар начин представе своју школу.

Погледајте и ...

Дечијим карневалом отворени Дани општине Грачаница

Традиционално четврту годину заредом, уз пригодан културно-уметнички програм, малишани и васпитачи Предсшколске установе „Ђурђевак“ отворили …