Главна / Вести / Косово и Метохија / Пеђа Меденица и Ђорђе Давид направили фешту у Грачаници

Пеђа Меденица и Ђорђе Давид направили фешту у Грачаници

Наступ Пеђе Меденице и Ђорђа Давида изазвао је велико интересовање публике у Грачаници која је са одушевљењем учествовала у извођењу готово сваке нумере.

Више хиљада младих певало је вечерас заједно са Ђорђем Давидом „Најјачи само остају“, али и са Пеђом Меденицом „И тако дођеш ми у сан“, као и многе друге њихове хитове.

Препун трг и Грачаница и код ова два сјајна певача изазвала су различита осећања. И док пред наступ Ђорђе каже да има огромну трему јер наступа на “бранику земље Србије”, за Пеђу Меденицу наступ у Грачаници, која је само неколико километара од Приштине, града у коме се родио и одрастао, изазива “прелеп и невероватан осећај”.

„И сама спознаја да сам на само пар километра од места у коме сам се родио и живео у мени увек изазива неку позитивну језу. Ја у ствари одавде никада нисам отишао, само сам се физички одвојио, а наступ у Грачаници доживљавам као наступ пред својима“, казао је Меденица.

Ђорђе Давид последњи пут је каже у Грачаници наступао пре више од 20 година са, сада већ бившим бендом, Генерација 5.

„ Ужасно ми је драго што овде видим много младих људи и зато, сви они који овде на Косову и Метохији заступају Србе, морају да буду свесни чињенице да без концерата, без позоришних представа, књижевних вечери и уметника из Србије, ове клинце неће задржати ни ланцима и нема шансе да им било шта друго више привуче пажњу и да их одреди као Србе у овом тренутку, него култура и оно што Србија има“, казао је Ђорђе Давид, који је упутио све речи похвале челницима општине Грачаница, који су организатори овог догађаја.

Журка је трајала до касно у ноћ, а публика у Грачаници ће ову ноћ дуго памтити по невероватној атмосфери.

Концерт Ђорђа Давида и Пеђе Меденице део је програма који је организован у оквиру „Дана општине Грачаница“.

Check Also

У српским срединама на Косову и Метохији још 35 новооболелих

У срспким срединама на Косову и Метохији у последња 24 часа регистрована су 35 случајева …