Главна / Вести / Косово и Метохија / Марић сутра на научном скупу у Косовској Митровици
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Марић сутра на научном скупу у Косовској Митровици

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Љубомир Марић обратиће се на отварању Првог међународног интердисциплинарног научног скупа „Наука без граница“, сутра, 21. септембра, у 12 сати, на Филозофском факултету Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Овај дводневни скуп који организује Филозофски факултет у Косовској Митровици има за циљ повезивања, размену искустава и међусобну сарадњу научника и истраживача, као и преиспитивање дефинисаних културолошких, друштвених, историјских, биолошких, географских, дисциплинарних и свих других граница које се у будућности могу појавити као препреке за отворену сарадњу, нове домете, открића, сазнања и напредак.

За учешће на конференцији пријављено је око 200 излагања на српском, енглеском и руском језику и више од 250 аутора из Србије, Грчке, Руске Федерације, Сједињених Aмеричких Држава, Велике Британије, Француске, Турске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније.

Медијима је омогућено снимање и фотографисање отварања скупа и уводних излагања Љубомира Марића и декана Филозофског факултета проф. др Мирјане Лончар-Вујновић.

Check Also

Портпарол ЦИК-а: Још без одлуке о бројању гласова из централне Србије

Косовска централна изборна комисија за сада није донела одлуку о небројању гласова из централне Србије, …