Главна / Култура / Додељене награде најбољима на дечјој ликовној колонији

Додељене награде најбољима на дечјој ликовној колонији

У галерији Дома културе у Грачаници  данас је отворена изложба слика  ученика свих основних школа на територији општине Грачаница.

Ликовна колонија  на тему „Јесен у мом крају“, трајала је три дана, а организована је у оквиру манифестације „Дани општине Грачаница“.

Чланица жирија Маја Тодић каже да је у колонији учествовало по петнаест ученика од петог до осмог разреда, из сваке од школа у општини.

„Веома сам задовољна радовима који показују да у нашим школама има много талентоване деце. ја као члан жирија и њихови наставници ликовног изабрали смо по један рад из сваке школе, који ће бити симболично награђени “, каже млада сликарка Маја Тодић.

Једна од добитница награде Николина Миловановић, ученица  шестог вразреда ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници, каже да је цртање и ликовно њен омиљен предмет.

„Јако сам срећна што сам добила награду, волим да сликам и цртам и наставићу са учешћем у свим оваквим колонијама, јер је то имој хоби“, каже Николина.

Поред Николиненаграде су добили и Магдалена Ђокић, Александар Савић,  Марија Ђурковић , Анђела Митровић и Јована Савић, а сви они ће на поклон добити сликарски прибор.

Check Also

Теодора Димитријевић, Косовка девојка града Приштине и општине Грачаница за 2020. годину

У Дому културе у Лапљем Селу изабрана је Косовка девојка за град Приштину и општину …