уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Дејан Денић: Све више ученика у Гимназији

Прва Приштинска Гимназија уписала је ове године 40 ученика, који су распоређени у два смера: природно математички и друштвено језички. Некада најтраженија школа, после рата и њеног измештања из Приштина, у њеним одељењима готово да су се ученици могли избројати на прстима једне руке. Данас, се може похвалити задовољавајућим бројем ђака.

Директор Гимназије Дејан Денић истакао је за наш програм да је задовољан бројем уписаних ђака, иако услови за рад и одржавање наставе нису сјајни.

“После ’99 године, у одељењима свих разреда наше школе једва да је било по пет ученика. Ове године смо уписали 40 ђака, по 20 у оба смера и мислим да ће наредних година овај број расти”, рекао је Денић.

Према речима директора ове школе, рад и услови за одржавање наставе нису сјајни, јер као и све друге школе и ова се суочава са проблемом мањка простора.

“Као и све друге школе и Гимназија нема своју зграду, па се годинама суочавамо са мањком простора. Посебно је тешко изводити практичну наставу, јер немамо адекватне кабинете”, рекао је Денић.

Ученици Прве Приштинске Гимназије наставу похађају у згради ОШ “Миладин Митић”, као и ученици средње Економско-трговинске школе.

Погледајте и ...

Београд и Љубљана искрени пријатељи, подршка европском путу Србије

Александар Вучић и Борут Пахор указују на пријатељске односе Србије и Словеније, што се огледа …