Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржана свечана седница поводом дана општине Грачаница

Одржана свечана седница поводом дана општине Грачаница

“Наше највеће богатство су наши грађани, наша деца и суграђани са којима се свакодневно сусрећемо, живимо и радимо, радујемо се и тугујемо”, поручио је вечерас на свечаној седници поводом дана општине Грачаница, градоначелник Владета Костић.

 Уз пригодан програм и присусуство великог броја званичника из локалних институција, представника црквеног и дипломатског кора, као и гостију из Новог Сада, Суботице и Републике Српске,  у  Грачаници је вечерас свечаном седницом обележен Дан општине.

Градоначелник Владета Костић представио је само део резултата које је општина остварила у претходној години, а посебно је истакао чињеницу да је Грачаницу у претходној години посетило око 32.000 туриста, захваљујући чему је она, како је казао, стекла велики број пријатеља.

Дан општине Грачаница честитао је и кандидат Српске листе за будућег градоначелника Грачанице Срђан Поповић, који је захвалио, сада већ одлазећем градоначелнику Костићу „за све оно што је урадио за Грачаницу у свом мандату“.

„Србима на Косову никада није било лако, али смо увек успевали да останемо  и опстанемо на овом простору и сигуран сам и верујем да ћемо и сада успети“, казао је Поповић.

Игуман манастира Драганац отац Иларион, казао је да треба стално да се враћамо тој изворној истини и заповести Божјој да сви буду једно.

„Јединство и љубав је оно што је највише нападнуто и духовна борба се непрекидно води да би се јединство и љубав очували. Наше цркве и манастири су видљиви симболи и изрази вере да је Бог љубав и они су такође израз жртве и труда који је потребан да се уложи да би се јединство очувало. Наши преци су то потврђивали сабирајући се на литургији, а ево хвала Господу и на радост свих нас, сабирамо се и ми данас и  посебно ми је драго што смо данас литијом изашли и на улице и сокаке. Ми смо се молили Богу, принели му наше дарове, а онда их је он благословио  и тај благоаслов се излива из зидова храма и у наше домове“, казао је отац Иларион.

Дан општине Грачаница, који је уједно и црквени празник познат као Мала Госпојина, честитали су и градоначелник Суботице Богдан Лабан, као и члан градског већа  Новог Сада Огњен Цветичанин.

Општина Грачаница од 2015. године празник Малу Госпојину прославља као своју славу.

Check Also

У српским срединама на Косову и Метохији још 35 новооболелих

У срспким срединама на Косову и Метохији у последња 24 часа регистрована су 35 случајева …