Главна / Некатегоризовано / Станисављевић: Кик-бокс клуб “Шакал” поносан на успехе својих чланова

Станисављевић: Кик-бокс клуб “Шакал” поносан на успехе својих чланова

Кик-бокс многима делује опасно и агресивно, али је исто тако и борилачка вештина вредна поштовања самим тим што носи ризик од повреда. О овој борилачкој вештини, као и о клубу “Шакал” разговарли смо у Пријатном поподневу са тренером Слободаном Станисављевићем, који је истакао да се редовним тренинзима смањују се шансе за настанак повреда.

„Уз добар и квалитетан тренинг, шансе да се неко повреди су минималне. Ми током тренинга много водимо рачуна да до повреда не дође и до сада нисмо имали неке озбиљније повреде. Исто тако, ја као тренер водим рачуна да се ова вештине не примењује на улици и свако ко учествује у уличној тучи буде кажњен тиме што више није наш члан “

Све је више омладинаца који су заинтересованих за тренирање ове борилачке вештине.

„Овог месеца смо кренули са уписом нових чланова и одазив је заиста велики, мораћемо да радимо у две групе. Тренирамо већ три године у сали Дома културе у Лапљем Селу, што нам је омогућила општина Грачаница и за сада се тренинзи не плаћају“, истако је Станисављевић и додао да им локална самоуправа помаже и када је одлазак на такмичења у питању.

Чланови кик-бокс клуба „Шакал“ редовно посећују такмичења у нашој земљи и на Балкану и остварују запажене резултате.

„Наш Никола Ковачевић је вицешампион света у кик боксу, у стилу фул контакт. Светски куп је одржан пре неколико месеци у Аустрији и за то такмичење смо се напорно спремали. Било је много кандидата Никола је освојио друго место што је велики успех за нас, мада мислим да је могло да буде и прво место, јер знам да он то може. Поред њега, запажене резултате постигао је и Милош Савић,  а тренутно најперспективнији играч нашег клуба је млади Реља Димитријевић, који ће ускоро остварити велике резултате и бити Николина замена.  Такође, перспективни момци који од почетка следеће године крећу са мном у ринг су Петар Станковић, Марко Ристић и Константин Ускоковић“, нагласио је Станисављевић.

Он је истакао да се нада да ће ускоро прећи у нову салу, која се у оквиру спортског комплекса између Лапљег Села и Ливађа где ће услови за тренирање, али и за организовање такмичења бити знатно бољи.

„Имали смо понуду од Кикбокс савеза Србије да се првенство Србије одржи код нас, али нисмо имали могућности да организујемо тако нешто, што не значи да нећемо у наредној години и могу слободно да кажем да нам је то један од планова за наредну годину.Такође, имамо у плану да и наредне године учествујемо на светском првенству, да одемо на Тајланд и да одрадимо квалитетне припреме “.

Оно што је интересантно за овај клуб, јесте да тренер Слободан има и посебан програм за све оне који желе да смршају и, како истиче, уз редован тренинг месечно се може смршати 10 до 15 килограма, а да се при том режим исхране не мења. Према његовим речима, има доста људи који су задовољни овим видом мршављења.

Check Also

Хоти присуствује састанцима у Бриселу

Косовски премијер Абдулах Хоти, који је јутрос објавио да је отказао посету Вашингтону, није отказао …