Главна / Вести / Косово и Метохија / Радићемо на повратку и опстанку Срба у Метохији, поручио Јевтић у Осојану

Радићемо на повратку и опстанку Срба у Метохији, поручио Јевтић у Осојану

Заменик косовског премијера и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић свечано је данас у Осојану, највећем српском селу у општини Исток,  отворио омладински центар чију градњу је финансирало ово министарство.

Овај савремени омладински центар министарство за заједнице и повратак  финансирало је са 150.000 евра, а министар Јевтић поручио је мештанима Осојана и околних српских села да никада неће бити заборављени, најавивши још много сличних пројеката.

„Поносан сам што данас стојим испред овог центра и што мо недалеко одавде успели да завршимо парохијски дом, који је годинама уназад стајао незавршен, као и на оно што смо успели да учинимо и у другим селима у општини Исток. Овај омладински центар ће служити свима онома који живе овде, а поред тога имамо прилику да ту упослимо и неколико младих људи што је јако важно за њихов опстанак на овом простору“, казао је министар Јевтић и истакао да  ће и у наредном периоду бити уз Србе који живе у свим селима у oпштини Исток, као и читавој Метохији.

Министар Јевтић истакао је да Mинистарство за заједнице и повратак жели да врати што више Срба на овом простору, али и да онима који су остали омогући опстанак и останак на простору Метохије.

Мештани Осојана изразили су задовољство изградњом овог објекта али и наду да је ово само почетак стварања бољих услова за живот и опстанак на овом подручју.

Весна Маринковић, службеница за повратак у општини Исток, каже да је изградњом овог центра ово место добило много.

„У самој почетној фази то је посао за неколико младих људи али имамо још идеја и пројеката које планирамо у наредном периоду. Овај центар ће помоћи младима да се друже и буду активни,да Oсојане постане центар младих на овом подручју,  јер живот у окружењу ни мало није лак и млади треба да створе визију опстанка на овом простору“, казала је Маринковић.

Министар Јевтић је овом приликом, свим ученицима основне школе у Осојану,  поделио школски прибор и спортске реквизите.

Check Also

Грачаница: Број оболелих од коронавируса расте, из Кризног штаба поручују да нема места паници

На територији општине Грачаница до данас је потврђено 13 случајева обољења од Ковида 19, према …