Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларије за КиМ: Агонија Митровића се продужава, крше се људска права

Канцеларије за КиМ: Агонија Митровића се продужава, крше се људска права

Канцеларија за Косово и Метохију је згрожена начином на који се продужава агонија Богдан Митровића, ухапшеног крајем августа у општини Сува Река под лажном оптужбом да је учествовао у ратним злочинима.

Иако су сведоци у досадашњим исказима потврдили његову невиност, чиме су посредно потврдили да је Митровић жртва неправа и правног насиља, притвор му је без икаквог основа продужен за још два месеца.

Јасно је да је у овом случају реч о криминалној завери да се заштите узурпатори Митровићеве имовине а сви интерно расељени Срби обесхрабре и при самој помисли да би проблем своје узурпиране или уништене имовине могли да реше на праведан начин.

Последњи је тренутак да се за овај предмет озбиљније заинтересују представници међународних институција на Косову и Метохији, јер пред собом имају флангрантан пример злоупотребе правосуђа и кршења људских права, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Check Also

Вучић: Дијалог настављен, одређене теме за Брисел

Председник Србије Александар Вучић, који путем видео-линка учествовао на трилатералном састанку Европске уније, Београда и …