НАЈНОВИЈЕ

Шивење и преправка гардеробе и даље актуелни

Иако је у данашње време у понуди обиље гардеробе, за свачији модни укус и свачији џеп, ипак се многи одлучују  за шивење или преправку постојеће гардеробе.

Кројачке радње имају све више посла, а кројачи кажу да се највише траже услуге преправљања старе одеће која се прилагођава предстојећој сезони. У Грачаници постоје три кројачке радње које врше услуге преправке гардеробе, а само једна шивења по моделу и по мери.

Кројачи кажу да се подједанко траже услуге скраћивања, сужавања и преправљања одеће као и шивење нових одевних предмета, што често може бити скупље од готовог комада одеће у бутицима.

Кројачке услуге највише зависе од величине посла, тако да се цене преправке крећу од 200 динара за мању интервенцију а за неки већи посао, као што је шивење хаљине, панталона и осталих одевних предмета по мери, потребно је много више новца. Цена скраћивања панталона је 200, сужавање одеће од 300 до 500 динара, шивење елегантних хаљина креће се од 15 000 до 20 000 динара, а постављање траке на завеси 200 до 300 динара по метру.

Иако се чини да се рукотворине све мање цене, шнајдери истичу да за њих увек има посла.

Погледајте и ...

Данас је Петровдан

Српска православна црква и њени верници данас обележавају Петровдан, празник посвећен светим апостолима Петру и …