Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Пацолијеве измишљотине

Ђурић: Пацолијеве измишљотине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је новинарима, након састанка председника Србије Александра Вуцица са представницима Срба са КиМ, рекао да сада, када се испоставило да изјаве Пацолија нису истините и да он сада измишља неке друге разлоге.

На питање новинара да прокоментарише изјаву заменика косовског премијера Беџета Пацолија да је Приштина одустајањем од апликације за чланство у Интерполу и Унеску упутила Београду “снажан сигнал” да подржава дијалог и жели помирење и нормализацију односа, директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић је одговорио питањем да ли је то исти Пацоли који је пре неколико дана тврдио да имају већину за Унеско и 15 нових држава као подршку.

Није добро да се мимо дијалога и без договора покушава чланство у међународним организацијама нарочито зато што покрајинама у њима и није место, изјавио је директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

“Не знам шта бих вам рекао, не могу на озбиљан начин да коментаришем зато што више не знам на коју његову изјаву да се осврћем – на ону од пре 15 дана када је рекао да има подршку и да ће гурати напред или сада када је изгубио па тврди тобоже да је то неки уступак Србији” додао је Ђурић.

“Мислим да све више сазревају међународне околности у којима то постаје јасно, не само нама којима је то одувек био став, него и многима другима у свету и да због тога такво чланство није могуће све да га жели Пацоли или било ко други”, истакао је Ђурић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Брнабић: Надам се наставку дијалога Београда и Приштине

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас на међународној конференцији “Свет после вируса корона” у оквиру …